Головна » Статті » Мої статті

Калорійність та користь овочів для нашого організму

Продукт

Білки, г Жири, г Вуглеводи, г Ккал/100 г
Баклажани 0,6 0,1 5,5 24
Бруква 1,2 0,1 8,1 37
Капуста білокачанна 1,8 0 5,4 28
Цибуля порей 3,0 0 7,3 40
Редис 1,2 0 4,1 20
Салат 1,5 0 2,2 14
Горошок зелений 5,0 0,2 13,3 72
Кабачки 0,6 0,3 5,7 27
Капуста червонокачанна 1,8 0 6,1 31
Капуста цвітна 2,5 0 4,9 29
Картопля 2,0 0,1 19,7 83
Цибуля зелена (перо) 1,3 0 4,3 22
Цибуля ріпчаста 1,7 0 9,5 43
Морква червона 1,3 0,1 7,0 33
Огірки грунтові 0,8 0 3,0 15
Огірки парникові 0,7 0 1,8 10
Перець зелений солодкий 1,3 0 4,7 23
Перець червоний солодкий 1,3 0 5,7 27
Петрушка (зелень) 3,7 0 8,1 45
Петрушка (корінь) 1,5 0 11,0 47
Ревінь (стебловий) 0,7 0 2,9 16
Редька 1,9 0 7,0 34
Ріпа 1,5 0 5,9 28
Буряк 1,7 0 10,8 48
Томати (грунтові) 0,6 0 4,2 19
Томати (парникові) 0,6 0 2,9 14
Зелена квасоля (стручок) 4,0 0 4,3 32
Хрін 2,5 0 16,3 71
Черемша 2,4 0 6,5 34
Часник 6,5 0 21,2 106
Шпинат 2,9 0 2,3

21

 Овочі значно покращують апетит, виводять токсини і шлаки з організму, є основними постачальниками різноманітних корисних ферментів і органічних кислот. При регулярному прийомі в їжу овочів, процеси жовчоутворення і працездатність печінки значно посилюються, що благотворно впливає на мікрофлору кишечника. Особливо необхідно врахувати незаперечні корисні властивості овочів для людей похилого віку, так як часто їх серцево-судинна, кровоносна та ендокринна системи схильні до різних порушень. Подивимося на характеристики деяких овочів, які знають і люблять багато людей.

Категорія: Мої статті | Додав: irasatsiuk99 (02.02.2015)
Переглядів: 335 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar