Продукт
|
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г |
Ккал/100 г |
Баклажани |
0,6 |
0,1 |
5,5 |
24 |
Бруква |
1,2 |
0,1 |
8,1 |
37 |
Капуста білокачанна |
1,8 |
0 |
5,4 |
28 |
Цибуля порей |
3,0 |
0 |
7,3 |
40 |
Редис |
1,2 |
0 |
4,1 |
20 |
Салат |
1,5 |
0 |
2,2 |
14 |
Горошок зелений |
5,0 |
0,2 |
13,3 |
72 |
Кабачки |
0,6 |
0,3 |
5,7 |
27 |
Капуста червонокачанна |
1,8 |
0 |
6,1 |
31 |
Капуста цвітна |
2,5 |
0 |
4,9 |
29 |
Картопля |
2,0 |
0,1 |
19,7 |
83 |
Цибуля зелена (перо) |
1,3 |
0 |
4,3 |
22 |
Цибуля ріпчаста |
1,7 |
0 |
9,5 |
43 |
Морква червона |
1,3 |
0,1 |
7,0 |
33 |
Огірки грунтові |
0,8 |
0 |
3,0 |
15 |
Огірки парникові |
0,7 |
0 |
1,8 |
10 |
Перець зелений солодкий |
1,3 |
0 |
4,7 |
23 |
Перець червоний солодкий |
1,3 |
0 |
5,7 |
27 |
Петрушка (зелень) |
3,7 |
0 |
8,1 |
45 |
Петрушка (корінь) |
1,5 |
0 |
11,0 |
47 |
Ревінь (стебловий) |
0,7 |
0 |
2,9 |
16 |
Редька |
1,9 |
0 |
7,0 |
34 |
Ріпа |
1,5 |
0 |
5,9 |
28 |
Буряк |
1,7 |
0 |
10,8 |
48 |
Томати (грунтові) |
0,6 |
0 |
4,2 |
19 |
Томати (парникові) |
0,6 |
0 |
2,9 |
14 |
Зелена квасоля (стручок) |
4,0 |
0 |
4,3 |
32 |
Хрін |
2,5 |
0 |
16,3 |
71 |
Черемша |
2,4 |
0 |
6,5 |
34 |
Часник |
6,5 |
0 |
21,2 |
106 |
Шпинат |
2,9 |
0 |
2,3 |
21
|
Овочі значно покращують апетит, виводять токсини і шлаки з організму, є основними постачальниками різноманітних корисних ферментів і органічних кислот. При регулярному прийомі в їжу овочів, процеси жовчоутворення і працездатність печінки значно посилюються, що благотворно впливає на мікрофлору кишечника. Особливо необхідно врахувати незаперечні корисні властивості овочів для людей похилого віку, так як часто їх серцево-судинна, кровоносна та ендокринна системи схильні до різних порушень. Подивимося на характеристики деяких овочів, які знають і люблять багато людей.
|