Продукт |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г |
Ккал/100 г |
Баранина |
16,3 |
15,3 |
0,0 |
203 |
Яловичина |
18,9 |
12,4 |
0,0 |
187 |
Індичка |
21,6 |
12,0 |
0,8 |
197 |
Кури |
20,8 |
8,8 |
0,6 |
165 |
Качки |
16,5 |
61,2 |
0,0 |
346 |
Конина |
20,2 |
7,0 |
0,0 |
143 |
Кролик |
20,7 |
12,9 |
0,0 |
199 |
Поросята |
20,6 |
3 |
0,0 |
109 |
Свинина нежирна |
16,4 |
27,8 |
0,0 |
316 |
Свинина жирна |
11,4 |
49,3 |
0,0 |
489 |
Телятина |
19,7 |
1,2 |
0,0 |
90 |
Оленина |
19,5 |
8,5 |
0,0 |
155 |
Баранячі нирки |
13,6 |
2,5 |
0,0 |
77 |
Бараняча печінка |
18,7 |
2,9 |
0,0 |
101 |
Бараняче серце |
13,5 |
2,5 |
0,0 |
82 |
Яловичі мізки |
9,5 |
9,5 |
0,0 |
124 |
Яловича печінка |
17,4 |
3,1 |
0,0 |
98 |
Яловичі нирки |
12,5 |
1,8 |
0,0 |
66 |
Яловиче вим`я |
12,3 |
13,7 |
0,0 |
173 |
Яловиче серце |
15,0 |
3,0 |
0,0 |
87 |
Яловичий язик |
13,6 |
12,1 |
0,0 |
163 |
Свинячі мізки |
10,5 |
8,6 |
0,8 |
119 |
Нирки свинні |
13,0 |
3,1 |
0,0 |
80 |
Печінка свинна |
18,8 |
3,6 |
0,0 |
108 |
Серце свинне |
15,1 |
3,2 |
0,0 |
89 |
Язик свинячий |
14,2 |
16,8 |
0,0 |
208 |
Гуси |
16,1 |
33,3 |
0,0 |
364 |
Курчата
|
18,7 |
7,8 |
0,4 |
156 |
Одні кажуть, що м'ясо нам корисно , а інші стверджують, що м'ясо дуже шкідливо , і викликає розвиток багатьох захворювань, передчасне старіння і погане самопочуття. Спробуємо розібратися в цьому - якщо вийде.
Про користь м'яса
Основна користь м'яса в тому, що м'ясо дуже хороший, а іноді і незамінний постачальник не тільки білків, жирів і вуглеводів, а цілого ряду вітамінів, мінеральних речовин і сприяє виділенню шлункових соків. Інша користь м'яса в якості їжі - м'ясо знижує рівень холестерину в крові і знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
Шкода м'яса - в способі приготування
При смаженні кілограма м'яса виділяється стільки ж канцерогенів, як від 3-4 блоків сигарет (місячний "раціон" курця).
Перед приготуванням страв вимочуйте м'ясо в холодній воді, а перший бульйон для супів не використовуйте - виливайте, не шкодуючи. Таким чином, можна частково позбавити свій організм від вживання продуктів розпаду і хімічних речовин.
Кращими способами приготування м'яса є варіння, запікання, приготування на решітці або хоча б гасіння. Як гарнір краще вибирати свіжу зелень і некрохмалисті овочі.
|